Wanita Dan Kerjaya

Kuasa Leveraging Nota 10

Kuasa Leveraging Nota 10

Pemilihan syarikat

Jika kita decide untuk memilih menjual produk dan perkhidmatan sesuatu industri contoh di sini industri kesihatan dan kecantikan, pastikan kita memilih syarikat yang mempunyai banyak kelebihan.

Lagi banyak kelebihan sesuatu syarikat itu dari pelbagai sudut, ia menjadikan kelebihan itu berjangkit pula kepada kita.
Tak adalah kita susah sangat nak convince prospek kita.
Buih buih kat mulut pun boleh simpan,air liur pun jimat.

USP memainkan peranan yang penting untuk kita pergi lebih jauh.
Lagi banyak USP lagi best ,lagi power.

STRONG BRANDING dan SEMPURNA daripada pelbagai sudut.

[ ] memenangi pelbagai award
[ ] pelbagai pengiktirafan daripada pihak luar
[ ] full of integriti
[ ] pilih yang pioneer
[ ] pilih yang fokus
[ ] pilih yang pakar
[ ] pilih yang serius,
[ ] mempunyai misi dan visi yang jelas
[ ] management yang highly skill and trusted
[ ] ceo yang business oriented
[ ] mendapat pelbagai pengiktirafan dari pihak lain bukannya self claimed
[ ] strong branding

Lagi banyak USP lagi best !

Do not reinvent the wheel.
Leveragekan kepada syarikat yang dah sedia ada.

Ianya akan membuatkan kita terbang lagi tinggi dan lebih jauh lagi.

.
Kak Long

Wanita Dan Kerjaya

Kuasa leveraging Nota 9

Kuasa leveraging
Nota 9

Gunakan populariti artis.

Ini juga salah satu cara menggunakan kuasa leveraging.

Leverage kan populariti orang glamour untuk melonjakkan nama kita.

Macam yang kebanyakan produk founder buat mereka menggunakan artis popular supaya produk cepat popular laku keras.

Kalau tak guna artis nanti lambat pulak popular.

Setakat nak harap TESTIMONI payah la ceritanya.
Macam siput lah nak bergerak.Siput sedut pula tu.

.
Kak Long

Wanita Dan Kerjaya

Kuasa leveraging Nota 8

Kuasa leveraging
Nota 8

Macamana kita leverage kan “MASA” kita.

1.tulis things to do-checklist

2.rancang hari kita pada malam hari untuk aktiviti keesokannya.

3.fokus pada keutamaan-priority-yang menjana keuntungan dari pelbagai segi.

4.gunakan teknologi seperti sosial medium untuk berkongsi kisah best best.Sekali tekan send beribu ribu orang boleh baca status tu.

5.Belajar belajar belajar -never end keep on learning everyday.

6.Gunakan masa orang lain (OPT)
seperti melantik agen agen di bawah kita.
Kita duplicate kan diri kita sebanyak yang mungkin.

7.Kira produktiviti kita setiap hari buat KPI

Nampak tak RAHSIA bagaimana orang kaya semakin kaya.

.
Kak Long

Wanita Dan Kerjaya

Kuasa leveraging Nota 7

Kuasa leveraging
Nota 7

Kenapa kita perlukan “kuasa leveraging

Sebab sumber apa yang ada dalam diri kita adalah TERHAD.

1)kita haya mempunyai 24 jam sehari sahaja.

2)kita adalah SATU sahaja.

3)tenaga yang terhad.

4)kepakaran yang terhad /skill terhad

5)kemampuan fizikal terhad.

6)kemampuan kewangan yang terhad.

7)network yang terhad.

8)pencapaian yang terhad.

9)ilmu yang terhad

Bila kita menggunakan kuasa leveraging kepada semua di atas, kita boleh maksimumkan sumber untuk mendapatkan result yang maksimum.

.
Kak Long