Sales Kit

Jangan percaya” bulat-bulat” dengan PA@Secretary prospek anda…

Jangan percaya” bulat-bulat” dengan PA@Secretary prospek anda…
——————————————————————-
PA: Cik puan “boss saya dah kata tak minat dengan mana -mana pelaburan dah.Duit dia dah cukup banyak dah tak terhabis ,dalam bank pun dah melimpah ruah”

SAYA: Oh yer ke !!.”Baguslah macam tu bukan senang nak jumpa orang yang duit banyak sampai melimpah ruah sampai tak terhabis habis.Bangga saya dengar orang melayu duit melimpah ruah.”
————————————————————————

Dengan strategi dan skill macam taekwando akhirnya kak long berjaya jumpa dengan boss besar tu…Tapi sebaliknya pula yang berlaku.

Boss ni punyalah peramah baik hati senyum muka manis je,bagitau kak long memang dia tengah cari tempat nak invest duit dia.Berlainan benar dengan statement dari miss PA tu.

Waktu lunch tu dia sign up dengan amount yang cukup besar siap lunch bersama-sama lagi.
Tambah lagi RM selepas 3 hari dengan amount yang lebih besar lagi.
Lagi dan lagi dan lagi ,bukan tu sahaja siap lagi bagi kak long referral yang best-best.

Alahai Cik PA ni…

Nasib baik kak long ada prinsip sendiri….

NEVER LISTEN TO THE PERSON WHO DOES NOT HAVE A POWER TOSAY YES..

Sales Kit

SUPERMARKET APPROACH

SUPERMARKET APPROACH

Ada yang bertanya kalau kita nak letak barang-barang kita di supermarket atau pasaraya nak guna sales kit ke atau tidak.

Kita buat macam ni.

Bila kita approach mereka iaitu pihak pengurusan mereka, kita sertakan item seperti di bawah.

1.Business kad

2.Company profile

3.Brochure

4.Flyers

5.Sales kit (ini kita gunakan untuk buat presentation depan mereka bukan untuk di tinggalkan kepada mereka)

Selamat berjaya!

Ahmad Izam Bin Alias

:
Kak Long

Sales Kit

AGAK AGAK LA

AGAK AGAK LA

Walaupun SALES KIT teramat penting tapi bukan sesuai untuk semua bidang.

Contoh bidang yang tak perlu sales kit.

+Jual pakaian

+Jual air

+Jual belon

+Jual nasi lemak

+Kedai runcit

+Supermarket

Kebanyakkan stall yang kecil kecilan tak perlukan sales kit.

Produk berasaskan retail tak perlu sales kit.

Tapi kalau nak cuba WHY NOT.😓

But in certain situation exspecially bila nak supply kepada pihak lain business to business baru guna sales kit .

Korang ni punya soalan kan patutlah ramai orang yang botak dalam dunia ni.🙇
Kecuali Kak Long.

:
Kak Long

Sales Kit

SALES KIT BEST

SALES KIT BEST

Yang team ni di ketua oleh Tuan Abdul Rashid.
Beliau pun join personal coaching dengan kak long.
Walaupun ilmu beliau penuh di dada tetapi attitude beliau sangat bagus masih sudi berjumpa dengan kak long.

Semua team member dah gunakan sales kit yang di buat cantik cantik dan struktured.

Walaupun mereka ini otai yang berbisa.

Hasilnya memang luar biasa.

Orang dah tak pandang competitor.Automatik competitor dah jadi irrelavant.

Sekarang business berkembang dengan maju jaya dan sales revenue bertingkek-tingkek dah.

Agent pun bertambah dari hari ke hari.

Tuan Abdul Rashid Abdul Manaf-BIG BOSS
Tuan Adly Dahalan
Puan Nonnie Mn
Puan Kristi Norizam
Puan Umie Azman

Jom order ikan keli dengan mereka.Semenjak kak long dah makan ikan keli hasil tangan Tuan Abdul Rashid ni memang dah tak beli di tempat lain dah.