rapport

Lesson 1.Maksud Rapport

Bahasa mudah ia adalah bagaimana kita mencipta keserasian dengan orang lain.

Orang lain akan suka bersama dengan kita.

Suka bercakap dengan kita.

Suka berurusan dengan kita.

Suka menjawab soalan soalan kita.

Suka memberi kerjasama dengan kita.

rapport

Lesson 2…Rapport ke Lautan Hindi.

Salah satu tanda kita takkan maju dalam business.

Bila friend request di approvekan lepas tu dengan gelojohnya kita hantar pm …cakap macam ni ..”maaf puan saya nak berkongsi promote A B C D” atau “puan nak duit lebih tak income rm 10k sebulan”..

Korang buat la selalu macam ni nanti kena block atau kena unfriend terus dengan orang yang baru accept friend tu.

RAPPORT tak ada,tak terbina lagi,tak cukup kuat ,tak cukup cantik lagi..

Kenapa la gelojoh sangat ni.

rapport

Lesson 3.Rapport-bila kita tak cukup memberi.

Bila kita nak sesuatu dari sesiapa pun terutama dari prospek kita cuba kita lihat diri kita sendiri.

Sudah cukup ke kita memberi.

Sudah puas kita ke kita menjamu mata prospek kita.

Sudah banyak ke information yang kita beri.

Sudah banyak ke tenaga yang kita curahkan.

Macamana pulak dengan masa yang kita peruntukkan.

Jika kita tidak CUKUP memberi jangan harap KITA nak menerima.

rapport

Lesson 4.Rapport -Penting Sangat Ke.

Penting ke rapport ni?Teramat penting.

NO RAPPORT ==== NO RIGHT TO SELL

Maksudnya selagi kita tak bina rapport ni, selagi tu tak boleh nak cakap pasal produk kita.

Sebab apa tak boleh, sebab prospek tak suka lagi dengan kita dan kita akan kehilangan mereka.

rapport

Lesson 5.Rapport…Bila hilang mood.

Kalau kita pagi pagi rasa tiada mood ,tak bertenaga dan ada sesuatu yang mengganggu fikiran kita.

Ingat ni..

Kak long nasihatkan kita berehat jer dalam rumah tenangkan minda,solat,mengaji dan layan famili kita.

Jangan keluar atau teruskan appointment.

Sebab apa …sebab muka kita kalau tak ada mood.. Ya Allah tuhan jer yang tau bentuk muka kita tu macamana.

Kita akan berpotensi besar merosakkan rapport kita dan hubungan kita dengan prospek atau client.

Dan walaupun kita berjumpa seorang client atau prospek ada lagi 200 orang yang akan terjejas.

200????

Ada sambungan.Boleh tunggu tak.