pantang larang depan propek

PANTANG LARANG DEPAN PROSPEK 1

Tak berterus terang

Bila kita baru join sesuatu industri tu mengaku je kita baru masih mentah lagi,jangan la DIVA sangat kita ni, budget MELETOP LETOP la sangat jadi kita tak bagitau.

Nanti makan diri.

Contoh kita baru join seminggu cakap terus terang macamni.

“Tuan, saya ni baru sangat dalam syarikat dan bidang ni,saya masih dalam learning proses.

Mungkin nanti tuan tanya ada beberapa perkara yang saya nak refer pada senior saya.

Untuk double confirmkan supaya saya tak tersalah berkongsi info dengan tuan.

Saya harap tuan selesa dan tuan boleh bertolak ansur dengan saya.

Saya akan berkongsi maklumat yang hanya dalam pengatahuan saya dan saya cuba bagi jawapan yang terbaik.

Boleh tau tuan?Taw Taw Taw(berani ke nak cakap taw banyak kali hihihi)

Nampak ….kita kan dah bagitau awal-awal jadi taklah setiap kali prospektanya kita menganga nganga ,tercengang cengang dah malu denganprospek lepas baru nak bagitau ,kita sebenarnya baru.

Propspek baru tanya baru 3 soalan pun, jawapan nya kita masih baru.

Dalam hati prospek aiii main kasar nampak

Boleh yer.

Kak Long

pantang larang depan propek

PANTANG LARANG DEPAN PROSPEK 2

Banyak sangat pantang larang kita.

Itu tak boleh

Ini tak boleh

Cenggitu tak boleh

Cenggini tak boleh

Bila kita depan prospek layan mereka macam RAJA.

Jangan banyak sangat CEKADAK kita.

Kak Long

pantang larang depan propek

PANTANG LARANG DEPAN PROSPEK 3

Banyak sangat pantang larang kita.

Itu tak boleh

Ini tak boleh

Cenggitu tak boleh

Cenggini tak boleh

Bila kita depan prospek layan mereka macam RAJA.

Jangan banyak sangat CEKADAK kita.

Kak Long

pantang larang depan propek

PANTANG LARANG DEPAN PROSPEK 4

Merendah rendahkan produk orang lain

Kena ingat kita bila promote pada mereka sila promote cara professional.

Berhemah

Etika

Bila dengan prospek kita hanya perlu highlightkan segala kebaikan apa yang kita offer.

Jangan jadi POYO tak bertempat,kita perasan kita je bagus,kita je sempurna,kita yang HEBAT.

Orang lain tu semua kurang sempurna.

Nak tahu kita buat ke tidak cuba kita audit balik cara kita buat presentation.

Cuba record semasa kita buat presentation tu dengar balik.

Best tak cara kita cakap

Sedap tak telinga kita ni dengar

Bila kita depan prospek bercakaplah perkara perkara yang baik baik sahaja tentang semua orang ,tentang semua perkara.

Islam dan Rasul kita ajar macamana.

Kak Long

pantang larang depan propek

PANTANG LARANG DEPAN PROSPEK 5

Muka ketat
Muka petak
Muka muncung cencorot
Muka minta nak kena smack down

Kalau kita ada masalah kekasih,keluarga,cinta hati,masalah inflasi,masalah negara,atau masalah luar negara etc sila kunci diri rapat rapat dalam rumah.

Jangan sibuk nak keluar lepas tu tunjuk muka macam macam patern tu.

Nanti kalau orang tegur kita mengamuk ,kalau orang tak beli kita marah marah ,semua nanti orang yang salah.

Tak ada tercipta lagi rekod di Malaysia ni kalau tak close deal kita akan tuding jari pada kita sendiri.
Kalau siapa boleh mengaku salah memang HEBAT lah.

Jadi hanya berjumpa prospek kalau muka kita memang suci murni senyum je.
Kalau kita rasa tak cukup kasih sayang juga ,sila tambah kasih sayang tu bagi melimpah ruah.

Jangan nak tunjuk bakat depan orang lain.

Adab kita kena tip top.
Baru rezeki melimpah ruah.

Kak Long