business card

Seni business card.

Jangan ambil mudah bila kita mengambil dan menghulurkan business card.Bab ni sangat kritikal dan masih ramai yang belum menguasai SKILL ini.

Mungkin ini penyebab kita masih tidak boleh nak close lagi sale sebab orang tak berkenan cara kita handle benda yang paling senang ——business card—–

Dalam minda mereka business card pun tak lepas nak handle apa lagi bila dah jadi client kita.Mesti kita ni jenis yang cincai.

—————————————————————————

1.Cara yang TERBAIK bila kita mengambil business card dari orang lain adalah

#ambil dengan kedua-dua tangan dan bongkokkan sedikit badan ke hadapan-HORMAT

#tengok jawatan di yang ditulis-PUJI

#pusingkan belakang business card tengok kalau ada lagi senarai anak syarikat atau mempunyai cawangan lain-PUJI

2.Cara TERBAIK menghulurkan business card kita

#hulur dengan kedua belah tangan-SENYUM

#bongkokkan sedikit badan ke hadapan sambil menghulur-SENYUM

PANTANG LARANG

Jika kita mengambil business card sesorang jangan terus simpan dalam wallet/purse/selit dalam notebook.

Nampak jawatan atas kad sesorang TAPI langsung tak ulas tentang jawatan tu.SENYAP je .Tak kisahlah jawatan tu tinggi ke rendah ke.Ingat senang ke nak dapat jawatan tu.
TUNJUKANLAH penghargaan anda.

Human touch is NO 1.

Thank You sebab LIKE.

Kak Long

business card

BUSINESS CARD IMEJ KITA.

Pernah tak kita ada pengalaman bila kita minta business card seseorang lepas tu orang tu jawab “alamak sorry la business card i dah habis la..dah order tapi card tu belum siap-siap”..
——————————————————————–

Bila kita dalam bidang sales business card ni wajib ada.
Ini Sales tool kita—Business Card—-

Kita mesti dah boleh agak bila card kita tu nak habis.Rasa-rasa lagi dua minggu nak habis dah patut ada new box.paling-paling kalau lupa pun sekarang business card boleh siap dalam masa SATU JAM.

Sila jangan suka nak bagi alasan macam yang kat atas tu memang tak masuk akal langsung.
JANGAN AMBIL MUDAH .

BUSINESS CARD ADALAH IMEJ ANDA.

Kak Long

business card

Bismillahirrahmanirrahim.

Lesson 1.

Seperti yang di janjikan tibalah masanya kak long memperkenalkan”Business Card“.
Memperkenalkan sejarah business card dan fungsi fungsinya dan kehebatan business card ni dalam hidup kita sebagai alat perantaraan imej kita.

Walaupun sekotak tu harga lebih kurang RM 25.00 tapi mulai sekarang kita kena ada mindset yang sekeping kad tu RM 25.00.

Bila kita ada mindset ni barulah kita takkan nak tabur card tu sesuka hati,pantang jumpa orang je bagi ,jumpa budak sekolah pun bagi sampai satu hari kita boleh habiskan satu kotak .

Ingat canggih la tu bila kita buat macam tu??

A BIG NO NO NO..

Boleh?

business card

LESSON 2

Saja kak long nak bagitau.

Cara kita handle business card pun boleh MAKE or BREAK the Sales.

Kita tengok business card tu macam tak ada pun yang istimewa kan .

Berani korang nak perlekehkan business card punya POWER.Kak Long tak berani.

business card

Lesson 3.

Pandai bezakan business card ,flyers dan brochure.

Meh kak long nak cerita sendu sikit ni.
Korang bayangkan kita boleh bagi prospek kita business card,flyers dan brochure sekaligus.

Kita clipkan sekali lepas tu kita fefeeling bangga pastu kita ingat dia akan rasa touching la dapat 3 in 1 tu ?

Ni dik kalau korang buat korang jangan mengaku korang kenal kak long yer.
Korang gi jejauh ..

Business card tu sila jangan clipkan sekali.Asingkan dan bagi pada yang benar benar layak sahaja.

Contoh
Kalau kita buka booth promotion pastu kalau kita nak bagi orang yang lalu lalang tu bagi flyers sahaja.
Kalau kita sambil lalu contoh kat tol pun sila bagi flyers sahaja JANGAN bagi business card.

Siapa yang layak ni jap lagi kak long bagitau.
Tapi ingat dulu rules ni.