cerita bidang sales

TIPS NEWBIE 3

Zaman sekarang ini zaman digital ekonomi.

Maksud DIGITAL EKONOMI yang paling senang adalah menjual dan mempromosikan produk dan perkhidmatan kita di sosial media.

Kita gunakam medium FB,Insta,Twitter,Blog,Pinterest dan pelbagai lagi lah.

Dengan menggunakan kaedah softselling.
Memberikan maklumat-maklumat berkenaan produk dan perkhidmatan kita.

Cuba kita jadi EXPERT dalam perkara ini.

Kita jadi pakar dalam CUSTOMER ENGAGEMENT dahulu.

Maksudnya menyapa-nyapa beramah mesra dengan orang yang komen dan like tu.

Bila kita beramah mesra tu di ibaratkan orang masuk kedai kita dan kita menyapa mereka.

Setiap status kita jika ada orang yang komen kita cuba sedaya upaya untuk balas komen tersebut dan like.

Barulah prospek rasa di hargai.Jangan nak SS(syok sendiri)

Ada hari yang Kak Long komen di status orang lain yang cuba menjual ermmmm NAN HADO lah di balasnya.
Banyak kali pula tu dia tak komen.Habis tu up status tu buat apa.
Buat semak newsfeed orang lain ke.
Adehhh.

Ini contoh customer engangement ke laut.

Kalau perkara senang pun tak lepas lepas …
“What Do You Expect.”

People will Buy from the people they LIKE.

Kan…..

Advertisements