cerita kewangan

FOREX 2

Cerita Kewangan

FOREX 2

Nak bagitahu satu perkara penting

Warren Buffett yang power tu pun tak main FOREX.
Dia adalah seorang investor di saham saham utama.

Di Malaysia kita panggil Bursa Malaysia.
Kalau di Amerika tu NYSE lah.

Dia punya average return pun dalam 40% je setahun.Itu pun dia dah banyak banyak bersyukur.

Dia adalah seorang INVESTOR.
Dia pesan kalau tak faham sesuatu investment tu kita lupakan sahaja.
Melabur dalam apa yang kita faham.

Dia kata lagi “orang yang main forex ni orang yang tak bersyukur.”
Dia yang kata bukan Kak Long kata.
Kak Long ni tolong tuliskan je.
Betul tau W.Buffett yang cakap.

Sebab tu ada pepatah berbunyi
“Orang main FOREX selalu rugi”
eh salah pepatah pula
“Orang tamak selalu rugi”

Kbai.

Advertisements