cerita kak long

Cerita Abang-my first son

Cerita Abang-my first son

Kereta pertama Kak Long ialah Kancil dalam tahun 1998.
Sebelum tu ada kereta juga tapi gift from my Dad.Ambik je lah kan ayah nak bagi tapi stilll nak beli kereta dengan duit sendiri.

Excited bawak si kancil balik kampung ambil anak Kak Long my first son nak bawa dia jalan jalan kat pekan di kampung.

Sejak umur dia 5 bulan dulu dia tinggal dengan my parents dan Kak Long akan balik jenguk dia every weekend.

First ayat dia tanya Kak Long masa naik kereta tu……
“Mama ,Ayah kenapa beli kereta mainan?”

“Keciknya kereta ni”.

“Kenapa tak beli kereta besar besar macam kereta Atok?”

Perghhhh !!!!
Rasa macam nak telan dia masuk perut balik semula.Berani dia derhaka šŸ˜œ

Macam tu lah kalau cucu ada Atok yang hanya berselera dengan kereta CONTI.

Aishhhh geram betul.!!!

Advertisements