Wanita Dan Kerjaya

Business dan kuasa leveraging Nota 5

Business dan kuasa leveraging
Nota 5

Nak jadi agen yang boleh “KAYA RAYA” boleh juga tapi ada syarat syarat yang kena lulus dulu.

1.Kalau kita tengok agen unit trust dan takaful ni ramai giler yang kaya raya,millionaire,multi millionaire kerana sistem di financial ini merupakan sistem yang ada pelbagai income aktif dan pasif yang adil.

Mereka ini di tawarkan ada pelbagai peringkat overriding,bonus,incentives banyak lagi lah.
Sistem di industri ini membolehkan agen menjadi BUSINESS OWNER.

2.Tak kurang hebat juga agen syarikat multilevel atau networking pun ramai yang menjadi jutawan.
Contoh ToneExcel,Shaklee,Mary Kay sekadar menamakan yang Kak Long pasti.

Syarat untuk kita dapat keistimewaan ini ada beberapa syarat daripada syarikat dan pihak berwajib seperti

1)Agen boleh recruit agen lain

2)Agen boleh buat business merangkap business owner.

3)Agen bersama dengan syarikat yang di iktiraf oleh Bank Negara atau pihak berwajib.

Bila syarat syarat di atas di penuhi memang POWER lah.

Agen bukan setakat menggunakan POWER OF LEVERAGING dari segi

+masa
+tenaga
+reputasi
+brand
+populariti
+modal
+kepakaran
+branding
+integriti
+award or acknowledgement

Bukan setakat senarai di atas sahaja malah ke semua kuasa leveragingdalam dunia ni ada pada industri ini.

Tanya diri kita ,sekarang ni kita jadi agen yang level mana satu.

A)Agen yang boleh jadi business owner sama macam keistimewaan founder atau

B)Agen yang hanya memewahkan founder.

Kalau A tahniah!… kalau B takziah!

.
Kak Long part of the agen A …😆

Advertisements