Wanita Dan Kerjaya

Business dan kuasa leveraging Nota 3

Business dan kuasa leveraging
Nota 3

Kenapa FOUNDER kaya raya BUT agent tak kaya kaya.

Sebab founder guna kuasa leveraging iaitu mereka boleh mempunyai 1000 agen dalam satu masa.

Ini contoh 1000 agen ada yang sampai 20 000 agen malah lebih.

Asyik suruh kita carikan agen lagi.
Suruh promote hari hari nak tambah bilangan agen.Amboi amboi amboi !

Founder boleh kaya raya sebab
—————————————————–

Satu hari contoh seorang agen bekerja 2 jam untuk promotekan barang atau perkhidmatan.

Founder mempunyai 1000 agen x 2 jam =2000 jam sehari.

2000 jam sehari wow =kalau agent tu boleh jualkan 1 kotak setiap 1 jam

2000 jam x 2 kotak =4000 kotak dalam sehari boleh terjual.

Kita ada masa 2 jam ke 8 jam sehari VS founder 2000 jam sehari.

Habis macamana kita nak kaya.

Nampak tak macamana contoh Dato Seri Vida punyalah kaya sebab dia gunakan kuasa leverage masa,tenaga,wang ringgit pada agen-agen beliau.

Sekarang ni lagi bertambah tambah kaya rumah baru dalam RM 21 juta,nak buka lagi cawangan berlian di sebelah KLCC.

Ini cawangan yang entah ke berapa dah.Existing rumah pun dah berpuluh puluh biji,kereta dia pun dah macam dealer kereta mewah.
Siap ada tempat parking khas letak kereta mewah dia.

Ini contoh kuasa leveraging yang ramai tak tahu.

Belum masuk bab founder lain lain lagi.Menangis kalau kita tau.

Ini rahsia kekayaan mereka.

Yang agen agen mereka ini apa cer ?

Agen tak ada langsung keistimewaan kuasa leveraging dalam kes ini.

Out out !!!

.
Kak Long

Advertisements