cerita kak long, motivasi

Power of Niat

EXTRAORDINARY 4
Power of Niat

Ada rancangan TV realiti hari raya tahun lepas.

Ada 3 orang celebriti yang ambil part dalam rancangan tu.

Celebriti A Celebriti B Celebriti C

Bila pengacara tu tanya kepada semua celebriti , kalau memang duit pertandingan ni RM10k nak buat apa.

Celebriti A jawab “i tak fikir pun nak menang i join suka suka je”
Celebriti B jawab “i menang pun ok tak menang pun ok”
Celebriti C jawab”i menang ni i nak derma duit ni kepada rumah anak anak yatim”

Nampak tak macamana cara jawab atau kita panggil ANCHORING tu sangat mempengaruhi result.

Sebab tu kalau kita buat apa dalam dunia ni mesti ada result yang best, yang mesti kita kaitkan dengan niat yang JELAS.

Contoh kita doa dengan Allah nak commission RM 10k,siapkan niat awal awal untuk apa RM 10k tu.
Contoh…
belanja ibu bapa RM1k,
sedekah RM1k,
yang lebih tu kita simpan untuk retirement RM8k.

Baru confirm dapat RM10k tu.

Siapa tahu celebriti yang WIN THE CONTEST.
Ringankan jari letak jawab dalam komen.
Satu jari tu cuma 3gram je(kak long dah timbang) bukan 50kg.

Best best best…
Kak Long

Advertisements