sales tips

Macamana cara nak tambat hati “high end prospek’

BUSINESS TALK 2

Macamana cara nak tambat hati “high end prospek’

Supaya produk yang kita jual tu terutamanya premium produk, mereka boleh cepat lock in harga.

Kebiasaan high end ni, kalau nak bershopping, shopping tu ada banyak sebab antaranya

1.memang perlu atau kebanyakkan masa tak perlu pun produk tu.
Mereka saja nak berbelanja untuk terapi poket.

2.barang tu mesti limited.
Mereka suka bunyi bunyi limited.
Limited bermaksud di keluarkan tu tak banyak kuantiti.
Elakkan kalau kita buat display produk kita, kita longgok- loggok kan barang tu.

3.beritahu juga siapa high end yang pernah jadi customer kita.

4.cerita asal usus syarikat.
Dua tiga point kita patut sentuh.
Mereka sangat teruja dan ingin mengetahui asal usul dan pengalaman founder.

5.kita ceritakan kisah di sebalik kewujudan produk tu.
The making of produk kita tu.

6.selain dari display barangan itu sediakan juga video atau salespresentation kits yang penuh dengan…

+gambar gambar produk

+sejarah syarikat

+pengalaman pihak pengurusan

+cerita industri kita

+anugerah anugerah yang pernah di menangi

+show trade yang pernah kita sertai.

+perancangan masa hadapan

+Dan banyak lagi infomation yang best kita boleh share dengan mereka.

Bila kita dah uncover semua point di atas InsyaAllah mereka akan bersedia untuk jadi customer kita.

Mesti lock in tu cepat proses nya.

Storytelling dan content kena POWER.

Kak Long

Advertisements