motivasi

Merajuk , kecil hati , frust

Soal:Kak Long saya frust la dengan kawan kawan saya ,saya promote barang barang diorang tak layan pun.
Bukan saya promote di whats app group hari hari pun,sesekali je,tapi ramai yang tak layan.
Bila saya buat status di fb pun diorang tak like pun nak komen lagi lah tak ada.
Sakit hati saya ni kak long.

Kak Long selalu jadi a shoulder to cry on sejak aktif FB ni.

Ok macam ni,

1)itulah kawan sejati dik.Kawan sejati memang macam tu, dia perati je kita, dia tengok je perangai kita.Jadikan ini sebagai pembakar semangat kita.

2)tapi kalau yang boleh order tu ,itu kawan sehidup semati ,walaupun perfume dah penuh satu almari dia akan beli juga dengan kita sebagai tanda support.

3)jangan bergantung dengan kawan kawan kita, ramai lagi strangers yang akan order dengan kita.Tak perlu risau.

4)dulu masa kak long buat investment semua jadi client ,semua strangers.100%strangers.Tak pernah kenal langsung.

5)ramai yang berjaya hari ni pun kebanyakkan yang jadi client atau customer adalah dari strangers atau cold market.

Jadi kita tak perlu risau ,sakit hati dan frust.

Kawan kawan kita pun banyak mana sangat yang ada dalam dunia ni, yang penuh dalam dunia ni semua strangers kan.

Go for strangers.
Applykan permission marketing.

Strangers——-friends———-client/customer

Kak Long

Advertisements