cerita kak long

DIAMOND RING 💍

Ada dulu kawan Kak Long ajak buat satu business ni.
Dia dah dapat macam macam gift antaranya dia tunjuk set diamond ,cincin diamond banyak pula tu.

Kak long tanya dia,cincin ni betul ke cincin diamond?
Banyak pulak tu.
Ada 6 koleksi dia bawak kehulu – kehilir .
Dia kata “betul lah diamond… ni all the way from HQ kat Obese tau”

Lepas tu Kak Long cakap dengan dia ,nak tak dengar my feedback about cincin diamond kebanggaan dia tu.

Kak Long cakap dengan dia, yang diamond tu kak long pernah nampak kat shopping complex harga hanya sekitar RM 200-500 je.

Bukan diamond pun cincin tu.
Barang biasa biasa je.
Berubah terus muka dia.
Then Kak Long kata jom esok kita pergi tengok kat tempat tu.

So the next day kite orang pun pergi tempat tu dan kawan kak long tu memang menangis kat situ.

Dia punya sumpahan memang 6 bakul pada syarikat tu.Satu bakul untuk satu cincin.Cincin dia kan ada 6.

Maka bermulalah dia pun tinggalkan syarikat tu yang dia rasa TIPAH TERTIPU bang !

Hanya Mr Jauhari yang kenal Mr Manikam.

Cincin tu bukan diamond tapi cincin doraemon.

Advertisements