cerita kewangan

HATI BERDEBAR JANTUNG BERGETAR

Sekarang ni kak long allergic betul kalau nampak di cafe atau restauran kalau yang duduk berkumpul ramai-ramai ni.

Nampak pula A 4paper.

Nampak pula mereka pegang pen.

Hati berdebar-debar.

Jantung bergetar.

Mesti nak lukis bulat kecil,bulat besar,6X6=36

Give me a break!

:

Kak Long.

Advertisements
cerita kewangan

BULAT KECIL BULAT BESARBULAT SEMUA.

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.
Kak long tengah duduk menulis ni,meja depan, meja belakang,meja atas, meja bawah ,semua tengah lukis bulat kecil,bulat besar dan bulat semua.

Ya Allah Engkau lindungilah mereka ini dari SKIM KAYA MEROKET ke bulan dan balik ke bumi MELETOP kebabom landing dalam jail !

Dah la guna ayat tak syariah compliance seperti
“ini guarantee”
“confirm ni”
“kita No 1”
“Return setiap bulan pulak 20%”.-(nangis warren buffet kalau tau ni)

“HELLO Bank Negara!
Kak Long ni.Boleh cakap dengan Tuan Naruto yang rambut putih semua tu!”

Jangan approach kak Long.
Siap lah korang kena spin washing machine level maximum.

Sila jauhkan diri anda jika tidak mahu di tazkirah di hari minggu ni.

:
Kak Long

cerita kak long

BULAT KECIL BULAT BESARBULAT SEMUA.

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.
Kak long tengah duduk menulis ni,meja depan, meja belakang,meja atas, meja bawah ,semua tengah lukis bulat kecil,bulat besar dan bulat semua.

Ya Allah Engkau lindungilah mereka ini dari SKIM KAYA MEROKET ke bulan dan balik ke bumi MELETOP kebabom landing dalam jail !

Dah la guna ayat tak syariah compliance seperti
“ini guarantee”
“confirm ni”
“kita No 1”
“Return setiap bulan pulak 20%”.-(nangis warren buffet kalau tau ni)

“HELLO Bank Negara!
Kak Long ni.Boleh cakap dengan Tuan Naruto yang rambut putih semua tu!”

Jangan approach kak Long.
Siap lah korang kena spin washing machine level maximum.

Sila jauhkan diri anda jika tidak mahu di tazkirah di hari minggu ni.

:
Kak Long

cerita kak long

Isu Kosmetik Beracun

Ada yang membawa kepada kematian.
Kulit dah rosak tu macamana nak settle tu.
Paling minimum setahun nak di pulihkan kalau boleh.Kalau tak,sila menyorok bawah selimut.

Ini isu satu dunia ni.
Mesyuarat tingkap memang tak boleh settle.

Kita sendiri je yang kena beringat.

Senang sangat indicator keselamatan bahan bahan ni yang repack tu yang melambak lambak brand yang ada dalam pasaran sekarang memang kita kena berhati hati.

Nak cantik mana ada guna barang yang murah murah.

Mesti kita kena buat investment.

Cuma sebagai ibu bapa pula kita bagitau ahli keluarga kita kalau ada sesiapa yang nak beli kosmetik atau ubat kurus , ubat gemuk memang bawa berbincang dulu.

PESAN PESAN PESAN dengan anak anak .Ini peringatan untuk kita juga.
Nak beli ubat nyamuk je tak payah bincang.

Apatah lagi anak anak kita muda remaja sekarang lagi mudah terpengaruh dalam fb,insta tengok kawan kawan cantik putih gebu mulus kurus lentik lentok, nanti mereka pun sibuk nak order.

Mereka tak tahu yang kawan kawan tu cantik sebab guna camera 360 bukan produk tu pun hihi.

Marilah kita saling berpesan pesan.

Sebelum membeli tu cuba kita check dulu bahan kandungan tu status dia bahaya atau tidak kan ,kita check di website KKM ada di senaraikan.

Kak Long

cerita kewangan

HOW TO APPROACH VVIP
Sharing Session .

FINANCIAL INDUSTRIES

Financial industries e.g
✒takaful advisor
✒unit trust advisor
✒investment advisor
✒fund manager
✒financial advisor
✒financial consultant
✒financial planner
✒real estate agent
✒property advisor

Bila kita duduk dan berbual bersama prospek high end mereka akan lebih tertarik kepada advisor yang berpengetahuan tinggi berkenaan dengan financial industries dalam dan luar negara.

Kebiasaan mereka ini sudah familiar dengan keadaan pelaburan dalam pelbagai bidang.
Cuma mereka mencari seorang advisor yang “trusted and reliable and yet knowledgable.”

Pelaburan mereka kebiasaan sudah pun DIVERSIFIED.
Pelaburan mereka ada di merata rata industries dan ada di pelbagai negara.

Jadi bagaimana kita nak setanding mereka yang bijaksana ni.

Bukan setakat membaca newspaper atau The Edge atau Lipper report sahaja.
Ia tidak mencukupi.

Di bawah ini adalah bacaan yang bagus dan bacaan yang hebat.
Lengkap dari pelbagai sudut.

Kak Long nak sarankan untuk kita lebih knowledgeable dan ada wide exposure cuba kita baca report dalam pdf format ini.

Kak long sertakan review sedikit.

The Global Competitiveness Report 2016-2017

Featuring the Global Competitiveness Index, the Report assesses the competitiveness landscape of 138 economies, providing unique insight into the drivers of their productivity and prosperity. Discover the 2016-2017 edition’s rankings, key findings, your economy’s scorecard, and much more.

1. Switzerland, Singapore and the United States remain the three world’s most competitive economies.

2.Report on 138 countries in the world focusing on economy,health,income,infrastructure,
telecommunication,education etc

3.Trusted Audit Committee.

4.Ranking every countries in the world in every industries.

Banyak sangat maklumat yang AWESOME.

Nak jadi HEBAT DAN BERILMU mesti kita invest masa membaca bahan bahan ilmiah.
Bukan novel novel yang tak merangsang minda tu.

Report ni sebanyak 400 pages.
Bertabahlah jika nak HEBAT.

Semoga membantu kita semua menjadi lebih hebat.Beruntunglah orang orang yang berilmu.

Kak Long

https://www.weforum.org/…/the-global-competitiveness-report…

Featuring the Global Competitiveness Index, the Report assesses the competitiveness landscape of 138 economies, providing unique insight into the drivers of their productivity and prosperity. Discover the 2016-2017 edition’s…
REPORTS.WEFORUM.ORG