cerita pengajaran kak long

DISTRIBUTION CHANNEL

DISTRIBUTION CHANNEL

Macam baru baru ini kak Long tanya ada 7 orang kawan Kak Long kenapa dah tak promote barang yang selalu kak long nampak kat Fb .

Jawapan mereka sebab HQ tiba-tiba lantik pemborong dan buat sale direct dari HQ dengan harga yang jauh lebih rendah.

Jadi mestilah orang ramai pilih tempat yang lebih murah kan .Jadi agen ni macamana nak cari makan.

Jadi kawan-kawan Kak long decide tak nak jadi agen dah.
Angkat kaki.

Dulu HQ janji lain lepas tu jadi lain.Macamana kita nak bendung perkara ini.

Memang tak boleh bendung sebab dah jadi trend.Sebab itu dari awal lagi kita kalau jadi agen kena pastikan kita ni exclusive agen.

Lesson learned!

Advertisements