goal

DREAM MOVEMENT

DREAM MOVEMENT

March ini dah habis 1/4 kita dalam tahun 2017.Kak Long rasa masa sekarang juga sangat sesuai untuk kita tengok semula DREAM kita.
Dream kita memang kena ada monitoring dari kita sendiri.

Ada a few verbs yang terlibat untuk dream kita menjadi kenyataan.

Bila kita dah decide apa yang kita nak ,kita mesti tau proses untuk DREAM kita menjadi kenyataan.

DREAM proses ada 6 action yang WAJIB kita buat.Antaranya ialah

1.Sheltered—-mesti dream kita di lindungi.Siapa pun tak di benarkan merampas,mengacau,mengganggu gugat dream kita.
Sepanjang kita mengejar dream kita akan ramai yang cuba merosakkan.Ermmmm.Noti betul.

2.Known—-dream kita mesti kita pun tau dengan jelas begitu juga dengan orang yang rapat dengan kita.Tanya banyak kali pun dream kita tak akan berubah .Kita DEGIL untuk mencapai dream kita.Persistance.

3.Nourished—-di siram ,di baja dan di jaga rapi,hari hari nak kena monitor.Kena siram dengan kata-kata positif,doa yang berterusan,Kena belai kena monitor perkembangan dream kita.

4.Supported—-di sokong oleh ramai pihak terutama ahli keluarga terdekat,dapatkan sokongan moral dan kefahaman mereka tentang apa yang kita utamakan

5.Seen—kita boleh nampak jelas dan bercerita dengan real seolah olah dream kita sudah menjadi kenyataan.Setiap apa ,yang kita nampak rasakan ini adalah DOA .

6.Heard—Kita selalu dengar sendiri dream kita dengan telinga kita sendiri,kita selalu bercakap dengan diri kita seolah olah dream kita sudah menjadi kenyataan.Kita percaya dengan sesungguhnya dream kita akan menjadi kenyataan.

Cuba kita tengok sejauh mana kita belai dream kita setakat ini,masih belum terlambat untuk kita adjust dan monitor semula.

.

Kak Long

Advertisements