cerita kak long

BABY BUAT LAWAK

Baby was 5years old masa dia tanya ni pada hubby kak long.

BABY:Ayah siapa nama uncle tu?

AYAH:Uncle mana satu ni tak perasan pula ayah.

BABY:Ala uncle kawan acik tu la yang tolong kita angkat barang tadi.

AYAH:Oooooo uncle tu nama dia PANJANG.Kenapa baby?

BABY:PANJANG???

AYAH:Ye PANJANG.

BABY:Panjang sangat ke ayah nama uncle tu?Pendekkan.Cuba pendekkan sikit nama dia.

AYAH:Nama uncle tu PANJANG.

BABY:Pendekkan.

AYAH:PANJANG.

BABY: Please ayah pendekkan.!

AYAH:YA Allah …baby nama uncle tu “PANJANG”..
Kita panggil dia panjang.
P.A.N.J.A.N.G panjang (siap.spellkan)
Dah cukup pendek la tu.

BABY:Ermmmmmm.Ada juga nama orang macam tu.Malas nya parents dia bagi dia nama elok elok sikit kan ayah.

Ermmmm.Baby baby baby.!

Nota kaki.

Panjang tu nama panggilan kawan adik ipar kak long.Masalah nya sampai sekarang kitaorang tak tahu pun nama sebenar dia.Semua orang panggil dia PANJANG.

Advertisements