sales tips

ADAB APPOINTMENT
344/1000

Bila kita ada appointment yang “official” kebiasaan kita hanya confirmkan tempat,tarikh dan masa sahaja.

Tup tup kita muncul depan prospek kita bawa kawan kita,manager atau satu kampung temankan kita.

Lepas tu kita buat muka suci depan prospek tu.Buat buat rasa tak bersalah.Kita pun senyap, tak introduce pun siapa yang kita bawa tu.

Percayalah di saat kita buat macam tu 50% deal tu dah gone.

Nak dapatkan appointment bukan senang.

Dah dapat kita pula yang spoil kan.

Prospek pula yang tertanya tanya dalam hati ,siapa dia orang ni,apa kes bawa ramai ramai.
Dah la tak di perkenalkan.Prospek akan rasa mereka tak di hormati.
Fokus prospek dah lari.

Jaga adab kita.Bagitau awal awal yang kita akan bawa manager atau sesiapa sahaja dalam appointment tu.Kan bagus attitude tu macam tu.

:
Kak Long
Silakan share,komen,like dan tag.

Advertisements