sales tips

FB Personal VS FB Page

FB PERSONAL

Kukuhkan dahulu.
Kumpul kawan kawan lama.
Kumpulkan kawan kawan baru.
Buat networking.
Buat copywriting power power.
Buat content meroket ke bintang.

Fb personal ni ibarat diri kita ni.
Asahkan skill pandai berkawan kawan.
Pandai bernetworking.
Bertegur sapa.
Selalu menambah kebaikan dalam hidup orang lain.

Jadi bila kita ni nak buka kedai ,ajak orang ramai datang singgah barulah kedai tu meriah.

FB PAGE.

Kedai tu apa.
Mungkin shoplot.
Mungkin service office.
Bila di alam maya kedai kita adalah fb page kita.
Bila kita buka fb page kita invite orang LIKE.
Barulah ramai datang ,berduyun duyun.
Meriah bewarna warni kedai kita.
Ada lagu muzik pesta bagai.

Ni Fb personal pun sendu.

Like pun paling banyak 1.

Comment dah sebulan tak ada.

Posting 10, dapat la satu like.

Like tu pun like kesian.

Atau dia yang empunya fb tu yang like sendiri.

Habis tu nak buka kedai dah ke…

Ermmm ermmmm ermmmm.

Belajar buat fb personal tu BEST BEST!

Kasi LETOP!

Kasi KEBABOM!

:

Kak Long

Advertisements