motivasi

Sambung cerita berlian..πŸ’ŽπŸ’Ž

Kalau ramai yang tahu kisah asal usul berlian mesti nangis tak berlagu sebab tak percaya.
Sebab apa,sebab asal usul berlian adalah dari ARANG.Ya betul!! Arang.

Arang yang kita guna buat barbeque tu .Ala buat buat tak tau pulak.Arang kotor kan tangan keluarkan asap berbau berdebu kan.
Itu lah cerita arang sebab proses dia sangat bertentangan dengan kisah berlian .
Tetapi ARANG DAN BERLIAN tetap dari komponen yang sama.
Yang membezakan nilai nya adalah proses kejadian masing-masing.

Seguni arang harga pun baru berapa jer.Mampu milik kan.
Cubalah kita beli seguni berlian ermmm..

Pilihlah kita nak jadi arang ke nak jadi berlian.
Kak long rasa ramai rakyat Malaysia yang jadi BERLIAN lepas ni sebab asyik kena pressure jer.Kan semua harga barang naik.Habis keluar dah kreativiti kita nak cari income lebih.
Lepas tu nak kena belajar chinese language lagi.
Pressure terbaru nak jadi berlian.

Ingat pressure ingat berlian!!!

Ala kaklong gurau sikit pun tak boleh .Cepat jer sentap.

Nak sentap boleh tapi like kasi jugak tau.

Advertisements