motivasi

MOTIVASI

Dalam sales line motivasi ini ibarat makanan memang hari hari kita kena motivasikan diri sendiri.
Macam kita yang kena makan hari hari.

Kalau kita tak makan sehari ibarat boleh meninggal dunia dah kan.šŸ˜†

Jadi sesiapa yang tak boleh nak memotivasi kan diri sendiri ,muka poyo 24 jam boleh lah pilih bidang lain.

Ada ramai yang asyik bergantung kepada orang lain untuk feel motivated.
Ibarat kalau tak dapat kata kata motivasi memang dia akan layu.

Ada tu yang suka nak kirakan duit orang je. Nampak kawan kawan lain dapat berpuluh ribu ,ratus ribu pun muka dia tak ada perasaan.

Muka tak ada perasaan.

Ini pun antara orang yang tak sesuai berada dalam bidang sales

Bidang sales ini bukan bidang untuk semua orang.

Yelah kalau sesuai untuk semua nanti kalau kak long nak check in hotel nak pergi vacation siapa yang nak check in kan pula betul tak?

Motivasi ini harus datang dari dalam diri kita sendiri,samaada melalui pembacaan kita,pengalaman kita atau pengalaman orang lain.

Kita boleh membaca buku buku motivasi atau join seminar etc.
Tetapi yang penting adalah motivasi harian.

+pilih bahan bacaan yang baik

+bercakap yang baik baik

+bergaul dan bernetworking dengan orang yang berjaya

+tulis semua perkara yang positif yang kita inginkan

.
Motivasi ibarat minyak kereta,kita juga kita kena selalu isi untuk meneruskan perjalanan untuk ke sesuatu destinasi.
(jangan komen minyak mahal ye)šŸ˜„

.
kak long

Advertisements