personal branding

PERSONAL BRANDING 6

PERSONAL BRANDING

Future client dan future customer.

Tempat favourite mereka sekarang adalah social media.

Mereka nak tahu tentang kita lebih dalam lagi mereka akan membaca segala medium social media.

Sebab segala apa yang kita kongsikan,tuliskan itu adalah kita melambangkan personaliti kita.

Ini PERSONAL BRANDING kita.

Bayangkan lah FB kita penuh dengan gambar selpie,duck face,gambar tak syariah compliance,meroyan royan dan lidah terjelir-jelir.What!!!!

Bila kita depan mereka kita bertudung, bila dalam fb kita dedah aurat pula, macam mana tu.

Jawapannya mereka akan pilih orang lain untuk bagi deal tu.
Mereka pilih orang yang lebih mesra alam dan mesra mata.

Itulah antara faktor kalau kita follow up mereka ,mereka membisu seribu bahasa.
Nak bagitau kita feedback tu ,mereka pun tak sampai hati.

Jadi jom kita audit FB kit,manalah tau kita terlepas pandang ,ada posting posting yang tak molek di sajikan.

Di samping kita juga menjadi orang yang lebih baik.
Bukannya kita hipokrit tetapi ini langkah langkah untuk kita lebih mendidik diri dan mendidik hati.

:
Kak Long

Advertisements