personal branding

PERSONAL BRANDING 20

PERSONAL BRANDING

Tajuk ini memang WIN.

Kak long suka nak menghuraikan panjang lebar lagi nanti tetapi untuk memenuhi janji kak long dengan Nana yang cantik dan sweet like a candyNasriah Asma’ Abdul Rahman untuk menjawab soalan ini malam ini.

Jadi kak long jawab secara ringkas(jangan percaya kak long punya ringkas ni dalam 4ribu patah perkataan)

SOAL:
Kak long….ramai yg masih tak berapa jelas tentang Personal Branding…including me…huhu
———————————————
Jawapan Kak Long.

PERSONAL BRANDING

1)Nama pun personal.Maknanya diri kita.
Apa yang orang lain fikir dan cakap tentang diri kita.Bila orang sebut nama kita apa yang mereka akan bualkan.

2)Macamana kita tonjolkan diri kita pada umum.

Contoh bila kita sebut nama

1.P.Ramlee apa yang kita akan cakap dalam beberapa patah perkataan.

2.Bila kita sebut nama Siti Nurhaliza apa yang kita bayangkan.

3.Anuar Zain?

4.Allahyarham Dato’Dr Haron Din?

5.Jack Ma?

Sekadar beberapa contoh nama besar.

6.Irfan Khairi?

7.Nike?

8.Air Asia?

9.I phone?

10.Tabung Haji?

11.PNB?

Macam itulah bila orang lain nampak nama kita ,sebut nama kita tengok FB kita apa tanggapan mereka.

Bila mereka berbual bual dengan sahabat mereka apa perkara yang mereka akan perkatakan.

Perkara baik?

Perkara buruk?

Macam itulah POWER OF PERSONAL BRANDING ni.

Tengok nama pun orang dah SUKA atau MENYAMPAH.

Setakat ini dulu point kak long sebab sila hadamkan dulu sebab banyak sangat area yang akan di sentuh.

 

Kak Long

Advertisements