rapport

Lesson 8.Rapport.

CARING..Ambil berat

People are not interested to know how much you know
BUT

People are very interested in how much you care about them.

Sounds familiar kan.

Tapi ramai sangat dari golongan kita tak apply pun kata kata hikmah tu.

Contoh bila kita dapat call atau appointment kita sibuk promote diri, kita asyik bercerita kisah kita.

Bila prospek kata ABCDE kita pun boleh sambung “aahh tau takpe samalah macam saya”
Kita pun cerita pula kisah kita.

Macam ni lah sebenarnya kan, prospek memang langsung tak berminat langsung nak tahu tentang kita.
Pada diorang kita cerita lah apa pun,ada diorang kisah.
Cumanya diorang tak tunjuk je pada kita dua tangan atas bahu sambil dua biji mata pandang ke atas.Ni nasib kita baik diorang tak tunjuk je ni.

Remember this..

Semua orang self centred.

Semua orang selfish.

Semua orang suka spotlight on them.

Bila kita jumpa prospek give the spotlight on them.

Ini attitude agent 5 Bintang.

Kak Long.

Advertisements