business card

Seni business card.

Jangan ambil mudah bila kita mengambil dan menghulurkan business card.Bab ni sangat kritikal dan masih ramai yang belum menguasai SKILL ini.

Mungkin ini penyebab kita masih tidak boleh nak close lagi sale sebab orang tak berkenan cara kita handle benda yang paling senang ——business card—–

Dalam minda mereka business card pun tak lepas nak handle apa lagi bila dah jadi client kita.Mesti kita ni jenis yang cincai.

—————————————————————————

1.Cara yang TERBAIK bila kita mengambil business card dari orang lain adalah

#ambil dengan kedua-dua tangan dan bongkokkan sedikit badan ke hadapan-HORMAT

#tengok jawatan di yang ditulis-PUJI

#pusingkan belakang business card tengok kalau ada lagi senarai anak syarikat atau mempunyai cawangan lain-PUJI

2.Cara TERBAIK menghulurkan business card kita

#hulur dengan kedua belah tangan-SENYUM

#bongkokkan sedikit badan ke hadapan sambil menghulur-SENYUM

PANTANG LARANG

Jika kita mengambil business card sesorang jangan terus simpan dalam wallet/purse/selit dalam notebook.

Nampak jawatan atas kad sesorang TAPI langsung tak ulas tentang jawatan tu.SENYAP je .Tak kisahlah jawatan tu tinggi ke rendah ke.Ingat senang ke nak dapat jawatan tu.
TUNJUKANLAH penghargaan anda.

Human touch is NO 1.

Thank You sebab LIKE.

Kak Long

Advertisements