business card

Lesson 4.

Material business card

Kita ni kan rasa memang kena canggih je material untuk business cardkita tu contoh sekarang guna kertas yang berkilat tu (glossy) dan pilih finishing pun nak vogue vogue sampai kita pun tak arif sangat function dia.

Tapi kak long prefer yang biasa tu je yang rasa kesat tu sebab dik sebab kita boleh tulis some small note kat business card tu.

Note apa pulak nak tulis kan.Contoh kalau kita ada discussion dengan prospek kita lepas tu prospek kita ada special request at least kita boleh letak notes on the biz card tu lepas tu bagi balik kat prospek for his referrence later on.

So next time kita call dia akan ingat kita follow up sebab apa.

If we are using the business card yang canggih dan licin tu memang confirm la tak boleh tulis apa -apa pun kat atas tu kan.
So yang material biasa ni jer yang boleh tulis.

Ni dah banyak kali terbukti berkesan.

Korang bayang kan kalau prospek tu lupa nak recall macamana, dah tua pulak tu ermmm puas kita nak suruh dia recall recall recall..
Korang boleh bayangkan macamana tuanya prospek tu …

At least kalau business card kita tu ada notes ,cepat jugak lah dia boleh rewind balik memory dia kan.

Anyway kenapa la prospek korang tua sangat???

Advertisements