business card

Lesson 7.

Cara kita sambut business card.

1.Dengan kedua belah tangan

2.Atau sekurang-kurangnya tangan kanan.

3.Ini KRITIKAL KRITIKAL KRITIKAL.SILA INGAT
Bila kita sambut sila sebut nama prospek dan jawatan yang ada dibusiness card tersebut.
Puji jawatan tak kisah lah jawatan apa pun.

Sebab manusia suka puji pujian.
Apa perasaan korang kalau korang ada jawatan Senior Manager atau Vice President dan orang yang ambil card kita tu tak acknowledge pun sambil lalu jer dia ambil terus simpan pulak tu.

Dia ingat kita ni senang ke nak dapat jawatan tu ..mesti kita rasa eh eh budak ni..tak ada perasan ke.

Siap la korang kalau korang buat macam tu memang” tak dapat “la korang nak close deal ..

Ni kak long jamin memang diorang tak SUKA kita memperlakukan mereka sedemikian rupa.

Boleh.

Advertisements