business card

Lesson 20

Conteng business card prospek😠

Apa maksud tu ..

Kalau kita dapat business card prospek konon konon nak letak notes penting supaya kita tak lupa nanti.

Contoh kita pergi event networking lepas tu tukar tukar kad takut kita tersalah ingat rupa orang tu so kita tulis note “guy i met in Klcc Dome, rambut pacak tak handsome sangat ,ok lah ” 24.11.2011.

Korang nak tulis apa korang boleh tulis depan dia , bukan tak boleh ,tapi TOLONG MINTA IZIN DULU.

Boleh cakap macam ni ..Do you mind if im writing some notes about you so that i can recall about you next time..sebab hari ni i dah jumpa ramai orang takut terlupa you yang mana satu.Boleh kan ..May I..? Kita boleh cakap macam tu.

Kalau kita buat macam tu tak lah prospek tu ingat kita Conteng Business Card dia.

Business card kan image kita muka kita.
Mestilah orang marah kalau kita conteng muka tak mintak izin!!

Advertisements