business card

Lesson 21

Nama singkatan atau nama panggilan atas business card.

Credit tu Tuan Ismi Sabar sebab bertanyakan dan mengingatkan kak long untuk tulis point ini juga.Terima kasih tuan.

Highly recommended letak nama kita seperti dalam IC.
Orang orang hebat buat seperti ini.
Nama sebijik macam dalam ic,gambar pun gambar kita.

Elakkan!!
Nama singkatan dan nama panggilan atau nama manja.

Kenapa ?
Kita tak akan pernah tahu siapa prospek kita yang kita akan jumpa.Selalu lah beranggapan kita akan jumpa dengan orang yang very particular and fussy.(cerewet).Dia tak bagitau la dia tu cerewet tapi bila kita cakap apa pun dia CLOSE MIND dari awal lagi.

Ingat kita ni nak ber berbusiness bukan sesi bermanja-manja.

To be a GREAT ADVISOR remember this:

ALWAYS MANAGE PEOPLE EXPECTATION.

Boleh kan.

Korang bayangkan kalau kak long bagi business card dan atas tu nama macam ni..

—————————————————————————

KAK LONG

010 705 8481

Founder of Lina Othman Consultancy
Corporate and Individual Sales
Consulting.Training.Coaching

Advertisements