goal

Goal Setting 26

Goal Setting.

Yang best dalam bidang sales sebab boleh ada daily goal.

Daily goal contoh nak jual 2 biji kereta setiap hari.

Kalau buat unit trust pula nak close rm 100k satu hari.

Kalau takaful pula kita nak close 2 client yang bayar annual rm 6000 premium setahun= sehari RM 12k submit.

Kalau jual perfume nak jual 10botol sehari.

Kalau buat tone excel nak sign up 5orang sehari.

Kalau buat Coway jual 1unit sehari..alamak.sikit ni 5unit la sehari.boleh kan Nurizzatiyusli Bumeyzetty .

Semua pun ada target nak achieve.Kalau nak power jangan buat target tu dalam monthly…tapi sila buat daily goal..

Kalau macam ni cara kita kerja ..memang kita pun tak ada masa nak pergi toilet,lepak mamak satu jam pun tak nak,jalan lenggang mak limah pun tak sempat..

Dalam otak kita nak buat sales je dan nak buat aktiviti yang boleh menjana sales.

There is no wrong result but it is only wrong strategy then CHANGE.

Ermm Nora Danish lalu pun tak kuasa kita nak pandang.

Aaron Aziz tetiba kita pun tak kenal.

Kak Long

Advertisements